La Roche aux Cerfs

Eindelijk scheen gisteren de zon weer eens in Bretagne. Dé reden om de natuur in te gaan. Deze keer gingen we naar het bos van Loudeac – departement Côtes d’Amor -, op zoek naar een leuke wandelroute. We reden een beetje om het bosgebied heen, maar konden niet echt een geschikte plek vinden. Totdat we een bordje zagen met ‘Site du Roche aux Cerfs’. Dat maakte ons nieuwsgierig. We volgden de aanwijzingen en reden een paar kilometer over smalle weggetjes in een heuvelachtig landschap, net ten zuiden van Plessala. De rivier de Lie scheidt hier genoemde gemeente van het bos van Loudeac. We stopten… en wat we toen zagen, was werkelijk een schitterend plaatje: La Roche aux Cerfs.

La Roche aux Cerfs
La Roche aux Cerfs

De plek ligt aan de rivier de Lie. We zien twee idyllische bruggetjes over de rivier, een oude watermolen, een typisch Bretons huisje en een broodoven. Dit alles tegen de achtergrond van een prachtige rotsformatie. De plek werd overigens in 2007 opgekocht door de Cidéral, een aantal gemeentes bij elkaar. In twee jaar tijd werden de gebouwen en molen herbouwd naar wat het ooit was geweest. Wist je dat sinds de Middeleeuwen op deze plek de herten (in het Frans ‘cerfs’) hier elke morgen komen drinken om vervolgens weer het bos van Loudeac in te gaan?

La Roche aux Cerfs
La Roche aux Cerfs

Vanuit La Roche aux Cerfs kun je een aantal (gemarkeerde) wandelingen maken. Omdat we vrij laat op de middag waren, besloten we slechts een stukje van een van deze wandelingen te lopen. Bij deze route heb je de rivier aan de linkerhand en een rotspartij aan je rechterhand. Na een paar minuten bereik je een plek met een klein watervalletje. Vervolgens loop je omhoog. Eenmaal boven kijk je uit over een mooi landschap met bos en dalen. Na een stukje verharde weg vervolg je je route door het dal. Wij keerden hier terug, maar ik weet zeker dat de rest van de  wandeling ook zeker de moeite waard is.

Zo zie je maar weer. Je hoeft niet altijd van te voren te weten waar je gaat wandelen in Bretagne. Soms kom je onverwacht op prachtige, verborgen plekken. La Roche aux Cerfs is er daar zeker eentje van. Een plek waar de tijd even stil staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.