L’etang de Boulet

Het is een uur rijden vanaf Mauron naar Feins, een dorp dat op ongeveer 30 kilometer ten noorden van de historische stad Rennes ligt. Bij de kerk – waar anders – heb ik afgesproken met Helen, een vriendin. Ik parkeer aan de achterkant, zij aan de voorkant, zo blijkt na een telefoontje als we elkaar op de afgesproken tijd niet zien. Na het rondje om de kerk, stap ik bij haar in de auto voor een ritje van 1,5 kilometer naar het l’étang de Boulet. ‘Wow, wat is het hier prachtig’, is het eerste wat ik uitbreng als ik het meer zie.

L’etang de Boulet
L’etang de Boulet – bron: www.jazt.com

Het l’étang de Boulet – gecreëerd in 1828 – is met haar 150 hectare het grootste meer van het department Ille-et-Vilaine. Het speelt, bij laag water, een belangrijke rol in de regeling van het water van het kanaal van Ille-et-Rance. Maar buiten dit gegeven is het l’étang de Boulet vooral bekend onder liefhebbers van watersporten. Bij het aan de oever gelegen watersportcentrum kun je in de zomermaanden kajaks, waterfietsen, zwaardboten en surfplanken huren. En een drankje drinken op het terras. Wij strijken neer bij een van de picknicktafels. De thermoskan met koffie komt op tafel, alsook de zelfgemaakte sandwiches. Het is tijd voor kletsen én genieten van deze mooie omgeving.

De flora en fauna rondom het meer zijn geweldig. De vele vogels die er vertoeven, kun je gemakkelijk observeren vanuit een van de vogelkijkhutten. Wat we natuurlijk ook doen als we even later een wandeling van 6,5 kilometer maken rondom het meer. Een zigzaggend pad brengt ons dan weer aan het l’étang de Boulet. dan weer in een bosrijk gedeelte. Via houten vlonders komen we bij uitzichtpunten. Magnifiek!

De zon gaat al bijna onder als we weer in Feins terug zijn. Een biertje hebben we wel verdiend, vinden we. Helaas, het is zondag, niets is open. Ook niet in een dorp verderop. Maar dat mag de pret niet drukken. Het l’étang de Boulet is een ‘must’ om te zien in dit deel van Bretagne. Het biertje drink ik later thuis wel. Proost!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.