Magisch Bretagne

Boeken, ik vind ze geweldig. Daarom laat ik er in mijn blog ook af en toe een passeren. Maar dan moet het natuurlijk wel over Bretagne gaan. Zoals het boek Drakenbloed 1: Voorbij de nevel (Silvester Strips) van de Franse schrijver Jean-Luc Istin. Eigenlijk is het geen boek, maar een strip, met tekeningen van tekenaar Guy Michel.

Hannibal Meriadec
Hannibal Meriadec – bron: www.demonoid.ph

Op de cover staat het beeld van een piraat: kapitein Hannibal Meriadec, op zoek naar een legendarische schat. Schat? Jawel, de schat van Mell Talec. Deze beruchte kaperskapitein leefde tweehonderd jaar eerder. Hij was geen mens, maar een ‘Korrigan’, oftewel kleine dwerg uit Bretagne. Ik schreef eerder een blog over deze wezentjes. Plaaggeest Mell maakte de wouden in Bretagne onveilig en stroopte de zeven zeeën af op zoek naar de schat. Daarbij werd hij geholpen door magie en een magische kaart. Hij vond de schat… maar wat gebeurde er mee? Onze Hannibal – zoals gezegd twee eeuwen later – denkt het te weten. Hij gaat op zoek.

De strip vertelt het verhaal van Hannibal, die uitvaart vanaf de Mont Saint Michel. Om zijn bemanning te overtuigen van het bestaan van de schat, laat hij hen zijn gevangenen zien: dame Elween en haar kleine broer. Waarom zij? Welnu, Hannibal heeft de magische kaart nodig en juist die kaart is in het bezit van de elfen, oftewel van de koningin der elfen. In ruil voor Elween en haar broer wil Hannibal de kaart hebben. Het lukt. Hannibal krijgt de kaart. Maar wat doet Elween? Ze blijft aan boord van Hannibals schip. Diezelfde avond wordt het schip voor de stad Saint Malo aangevallen door de Franse marine, onder leiding van luitenant Mallert. Ze nemen de piraten gevangen. Elween weet te ontkomen. Wil je weten hoe het verhaal verder gaat? Dan moet je nog twee strips meer lezen: Drakenbloed 2: De Steen van Gaëldenn en vervolgens Drakenbloed 3: In naam van de Vader.

Zucht… wat wil je meer? Bretagne met dwergen, elfen, piraten…. Soms als ik door mijn nieuwe thuisland struin, zie ik ze lopen, vliegen en varen. Nee, ik voel ze. Het is magisch. Bretagne is magisch. Helaas, de schat heb ik nog niet gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *