Parc du Thabor, Rennes

Het is weer eens tijd voor een blog. De vakantie van zo’n vijf weken ligt achter mij: Noord-Frankrijk, Zuid-Engeland, Nederland. Heerlijk! Nu weer terug op het ‘honk’. En eigenlijk, dat is ook vakantie. Want Bretagne is simpelweg ‘vakantie’! Zeker als het een zomerse dag is. Vorige week zondag was zo’n dag. Met een vriendin had ik in Rennes afgesproken. Lekker ‘kleppen’… en ook wel een beetje lui zijn. Vakantie in eigen land!

Parc du Thabor
Parc du Thabor – bron: www.routard.com

Na een heerlijk lunch bij Crêperie La Gavotte slenterden we naar het uit de 17e eeuw stammende Parc du Thabor, een echt stadspark dat meer dan 10 hectare beslaat. Naast een Franse en Engelse tuin tref je er een botanische tuin aan. Prachtig! Vroeger was het park van de monniken van de Saint-Melaine abdij. Het toen veel kleinere park lag buiten de stad. Pas na de Revolutie werd het Parc du Tabor opengesteld voor het publiek en volgden uitbreidingen. Deze vonden met name plaats tussen 1866 en 1868 onder leiding van Denis Bühler, een bekend Frans tuinarchitect.

Parc du Thabor
Parc du Thabor – bron: fandeloup.centerblog.net

Met recht kan ik na een middagje Parc du Thabor zeggen dat het park een van de mooiste stadsparken van Frankrijk is. Exotische bomen, fonteinen, een grote volière met vogels die er lustig op los fluiten, standbeelden, kassen en een kiosk waar op zomerse dagen musici hun liederen ten gehore brengen… je komt ogen (en oren) te kort. Maar vooral de rust, midden in een grote stad, ‘overvalt’ je.

Wat is er nu fijner dan met een goede vriendin neerstrijken op het gras, genieten van de mensen om je heen, de zon op je gezicht en – zoals vrouwen zo goed kunnen – heerlijk ‘ouwehoeren’ over alles wat je bezig houdt. Parc du Thabor leent zich hier uitstekend voor; een verborgen parel in de grote stad Rennes.

Het Parc du Thabor (ingang via het place St.-Melaine, naast de kerk, Rennes) is geopend van mei tot en met augustus van 07.30 tot 20.30 uur. In de winter is het park open tot 18.30 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.