Pont-Réan

Het is zo’n beetje onze zondagse bezigheid hier in Bretagne: vlooienmarkten afstruinen. Heerlijk, vind ik het. Vooral als ik voor een prikkie iets ‘waardevols’ kan scoren. Ik blijf een Nederlandse, ik weet het.

Afgelopen zondag kwamen we via een vide grenier in Cintré, terecht op een markt in Pont-Péan en vervolgens op eentje in Pont-Réan. Inmiddels hadden we al wat dingen in onze grote Lidl-tas: een paar oorbellen (nieuw!), een platte eend (beeldje) voor in de tuin en wat kruidenplantjes. Niet echt veel, maar het gaat om de sport, nietwaar? En ook om de omgeving. Wat was ik verbaasd toen we Pont-Réan binnen reden! Wat leuk daar!

Pont-Réan - bron: http://www.trekearth.com/gallery/Europe/France/West/Bretagne/Pont-Rean/photo1290110.htm
Pont-Réan – bron: http://www.trekearth.com/gallery/Europe/France/West/Bretagne/Pont-Rean/photo1290110.htm

Pont-Réan is een dorpje gelegen tussen de steden Bruz en Guichen in het departement Ille-et-Vilaine in Bretagne. Naast de vele restaurantjes, de oude straatjes en het heuvelachtige landschap is dé attractie de brug oftewel le pont over de rivier de Vilaine. Deze brug dateert uit 1767 en mag met recht ‘historisch’ genoemd worden. De ligging is noord-zuid. Het midden van de brug is de scheiding tussen genoemde gemeenten Bruz en Guichen. De D577 loopt er over heen, oftewel de Rue de Redonsur. In de Oudheid was de weg een Romeinse weg, die van Rennes naar Rieux. Niet verwonderlijk dat er ook vele Romeinse munten bij de brug gevonden zijn.

Nee, die munten heb ik afgelopen zondag ontdekt. Maar wel een houten kruidenrek. We zijn nogal van het pittige eten, dus we ‘gaan om’ in potjes, die je vervolgens nergens meer kunt vinden. Maar dat probleem is nu opgelost. Inmiddels hangt het rekje in de keuken. Het zal me altijd blijven herinneren aan Pont-Réan, een plek waar ik zeker nog vaker heen wil. De rivier, ‘het oude’ en de brug, het is een sfeer om niet te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *