Bon Abri

Afgelopen weekend waren we in Etables sur Mer voor een grote ‘vide grenier’. Nadat we een krukje, slabestek en tas gescoord hadden, kozen we voor een toeristische route naar huis, uiteraard via de kust. Kijkende op de kaart, ging mijn vinger naar het plaatsje Hillion en de ‘Plage et Dunes de Bon Abri’.

Hillion ligt in La Réserve naturelle de la Baie de Saint-Brieuc, een baai die zich uitstrekt over 800 km2 tussen de archipel Bréhat en Cap Frehel. Op hun trektocht doen veel vogels – zo’n 40.000 en voornamelijk in de winter – het kustmoerasgebied aan om er te rusten en zich te voeden. In het hart van het natuurgebied liggen het strand en de duinen van Bon Abri. Inderdaad, duinen, ontstaan door wind en zand. Meer dan 350 soorten, soms zeldzame, planten tref je er aan. Alsook 180 soorten insecten, 7 soorten amfibieën en 4 soorten reptielen.

Bon Abri
Bon Abri – bron: fr.academic.ru

Wat een prachtgebied. Wat een kadootje! Vanaf de parkeerplaats bij Bon Abri loopt een wandelroute van een paar kilometer door de duinen tot aan het strand van La Granville. Daar gaat de wandelroute overigens nog verder. Het uitzicht op zee tijdens de wandeling is magnifiek! Terug via het strand is al even prachtig. Het brede zandstrand, waar nauwelijks mensen lopen (ook niet in hartje zomer), geeft je een gevoel van vrijheid. Wil je overigens een paar dagen verblijven op deze plek, dan ligt er vlak aan het strand de kleine camping Bonabry (tel +33 296323975).

Camping Bonabry
Camping Bonabry – bron: www.letelegramme.fr

Zo zie je maar weer… in Bretagne moet je niets plannen, in Bretagne volg je je gevoel en kom je geheel onverwacht op unieke plekken. Bon Abri is er eentje van. Laten we het ook zo houden… dus eh, niet verder vertellen over dit blog hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *